In 2015 was het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd door de geallieerde troepen.Stichting JHMA heeft in verband met dit bijzondere jubileum de eendaagse Airshow “Wings of Freedom” georganiseerd.

Met diverse activiteiten is het besef van vrijheid onder de aandacht gebracht en getoond aan het Nederlandse publiek. Ter ondersteuning van de vele spectaculaire vliegshows op deze dag was er een heus vliegveld aanwezig, voorzien van een start-/landingsbaan en verkeerstoren. 

Naast het actief eren en danken van onze bevrijders leverde Wings of Freedom ook een educatieve bijdrage over WOII. Om zo op gepaste en bijzondere wijze onze vrijheid te herinneren, te herdenken en te vieren. 

/File/Id/777231505

Wings of Freedom is mogelijk gemaakt door Stichting Jan Hilgers Memorial Airshow, haar vrijwilligers en sponsoren. 

Uitreiking VN draaginsignes

In 1988 werd de Nobelprijs van de Vrede toegekend aan alle internationale VN-militairen die waar ook ter wereld dienden tijdens vredesmissies van 1956 tot 10 december 1988. Nederland heeft besloten om de deze militairen te eren middels een draaginsigne.

VN-veteranen uit Ede die de draaginsigne tijdens het evenement wilden ontvangen konden hiervoor contact op nemen met de organisatie van Wings of Freedom. Diverse veteranen gaven aan deze oproep gehoor zodat burgemeester Cees van der Knaap hen deze tijdens het evenement kon uitreiken.

/templates/vliegshowede/img/assets/insigne.jpg

Bedankt

Ede was zaterdag 22 augustus 2015 even het middelpunt van Nederland. Ruim 20.000 bezoekers hebben genoten van de spectaculaire en unieke vliegshow en de vele bijzondere (militaire) grondtroepen. Bedankt voor uw komst, deelname, belangstelling en vooral de fantastische sfeer.

De organisatie van Wings of Freedom bedankt u als piloot, deelnemer, vrijwilliger, sponsor of bezoeker. Mede dankzij u overtrof Wings of Freedom 2015 onze verwachting.
/templates/vliegshowede/img/wof2015-bedankt.jpg