Bezoekers van “Wings of Freedom” kunnen zich vanaf 09.00 naast de vliegshow in de lucht, vergapen aan tanks, motoren, oude Harley Davidsons, legerauto’s van Keep them Roling en opgestelde vliegtuigen. Tevens is er veel voor de kinderen te beleven. Er zijn verschillende activiteiten in oude legertenten op het terrein waaronder een heus tweede wereldoorlog hospitaal. 

Door samenwerking met de Koninklijke Land- en Luchtmacht is het mogelijk geworden om zelfs echte legertanks van dichtbij te bekijken.

Wings of Freedom start om 09.00 uur. De officiële opening vindt plaats om 12.50 uur in het bijzijn van Martinair oprichter Martin Schröder, de bekende Nederlandse astronaut André Kuipers, oud-MIVD directeur Pieter Cobelens en de burgemeester van Ede dhr. Cees van der Knaap.

Bezoekers van “Wings of Freedom” kunnen zich vanaf 09.00 naast de vliegshow in de lucht, vergapen aan tanks, motoren, oude Harley Davidsons, legerauto’s van Keep them Roling en opgestelde vliegtuigen. Tevens is er veel voor de kinderen te beleven. Er zijn verschillende activiteiten in oude legertenten op het terrein waaronder een heus tweede wereldoorlog hospitaal. Door samenwerking met de Koninklijke Land- en Luchtmacht is het mogelijk geworden om zelfs echte legertanks van dichtbij te bekijken.

9:00 Gaan de poorten open voor het publiek
9:00 Start show Edese Luchtvaart Club, Paramoteurs
Voor meer informatie over de ELC zie ook https://www.facebook.com/ELC1950
12:00 Uitreiking draaginsignes Veteranen
Burgemeester Cees van der Knaap zal draaginsignes uitreiken aan Edese veteranen die hier recht op hebben vanwege hun uitzending voor de Verenigde Naties. In 1988 werd de Nobelprijs van de Vrede toegekend aan alle internationale VN-militairen die waar ook ter wereld dienden tijdens vredesmissies van 1956 tot 10 december 1988. Nederland heeft besloten om de deze militairen te eren middels een draaginsigne.
12:50 Herdenkingsceremonie
13:00 – 17:00 Airshow
In de middag vindt er een adembenemende luchtshow plaats met o.a. de volgende deelnemers. Let op: de volgorde van de deelnemers is willekeurig.


2 Tiger Moths en Boeing Stearman

Aerobatic Glider

AH64 Apache


Antonov 2

B-25 Mitchell

Cessna O-2a


De Havilland Chipmunk

Dutch Thunder Yaks

Fokker Four (Fokker S-11)


Harvard

Mustang

Piper Super Cub


Blackshape

Pitts Special

Red Sensation (F22 Stelio Frati)


Staggerwing

Super Marine Spitfire

YAK 52 Solo Display
09:00 – 17:00 Terrein
Er zijn de hele dag activiteiten voor jong en oud, gerelateerd aan WOII o.a.:
  • Een Militair WOll kampement
  • Authentiek WOII vliegveld & voertuigen
  • Keep Them Rolling voertuigen & diverse tenten
  • Defensie
  • Edese Luchtvaart Club met modelvliegtuigen
  • Diverse unieke vliegtuigen staan opgesteld en zijn te bekijken
  • Ontmoet de piloten zelf