Tentoonstelling “100 jaar eerste vlucht Jan Hilgers”

De beginperiode van de luchtvaart en vliegkamp Ede
3 juli t/m 24 oktober 2010

 

/File/Id/669193

De tentoonstelling “100 jaar eerste vlucht Jan Hilgers” in het Historisch Museum Ede gaat vooral over de eerste decennia van de luchtvaart. Een periode waarin de ene ontwikkeling de andere opvolgde en de piloten steeds verder durfden en gingen. De ontwikkeling van de luchtvaart was wereldnieuws en er werden vliegdemonstraties gehouden waar vele nieuwsgierigen op af kwamen.

In de tentoonstelling ook aandacht voor het Vliegkamp Ede, de gedenkwaardige eerste vliegdag van Jan Hilgers, het vliegtuig waarmee hij vloog: de Blériot XI en de piloot zelf: Jan Hilgers, die eigenlijk John heette. Vele foto’s, vliegtuigmodellen, films en maquettes zijn te bewonderen. In de expositie is een halfmodel te bewonderen van het vliegtuig de Blériot XI, en ook een vliegstoeltje, een stuurknuppel en een ANZANI-motor. Verder is er een cockpit nagebouwd van de Blériot XI waarin u zelf kunt plaatsnemen en kunt ervaren dat er in 100 jaar veel veranderd is. Met de computer kan met een Flight Simulator worden gevlogen met de Blériot XI.

Speciale actie: als u bij uw bezoek aan het museum een afbeelding laat zien met het logo van de Jan Hilgers Memorial Airshow (18 september) krijgt u een knipplaat (EUR 2,00) van de Blériot XI gratis!

Adres en openingstijden
Het Historisch Museum Ede is gevestigd aan het Museumplein 7,
in het voormalig Stationsgebouw Ede-Centrum.

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur,
zondag van 13.30 tot 16.00 uur (maandag gesloten).

Toegangsprijs: € 2,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen. Rondleidingen op afspraak.

Website: www.historischmuseumede.nl
E-mail: info@historischmuseumede.nl
Telefoon: 0318-619554